Heel veel kinderen gaan al gruwelen bij de gedachten aan bloemkool. De specifiek bittere smaak maakt deze groenten bij weinig gezinnen tot favoriet. Maar wist je dat deze groenten wel boordevol gezonde voedingsstoffen als vitamine C en K. Gelukkig hoef je deze groente niet alleen te combineren met een aardappel en wat vlees. Je kunt er nog veel meer mee doen!

Ingrediënten bloemkoolsoep

Voor 4 personen
1 Bloemkool
2 Venkelknollen
200 gram doperwten (ontdooid uit het vriesvak)
2 grote uien
3 teentjes knoflook
Stukje gember (ongeveer 2 bij 2 cm.) of 2 theelepels gemberpoeder*
600 ml. kokosmelk*
2 theelepels kerriekruiden*
1 theelepel kurkuma*
1 eetlepel extra vierge kokosolie*
Zwarte peper*
Keltisch zeezout*

Bereiding

Benodigdheden: soeppan, staafmixer of blender, snijplank en een mes
Snij de uien in halve ringen en snij de knoflook en gember in fijne stukjes. Zet de soeppan op middelhoog vuur en verhit wat kokosolie tot het gesmolten in. Voeg de uien er aan toe en fruit deze zachtjes, totdat ze goudbruin van kleur zijn. Voeg dan de gember en knoflook aan de uien toe en fruit deze ongeveer 5 minuutjes mee.
Snij in de tussentijd de bloemkool in vieren en verdeel het vervolgens in grove stukken. Ook de stronk kan heel goed verwerkt worden in de soep, dus snij die gerust mee. Verwijder de kont van de venkel en maak in de lengte lange inkepingen (ongeveer 4 á 5). Snij vervolgens in de breedte de venkel grof. Alles van de venkel mag in de soep, ook z’n groene sprieten. Voeg zowel de bloemkool als de venkel aan de uien toe en giet de kokosmelk over de groenten. Doe het deksel op de pan en breng het aan de kook.
Zodra je gemakkelijk in de groenten kunt prikken, zijn ze gaar en klaar om gepureerd te worden. Doe eerst de doperwten, kerriekruiden en kurkuma in de soeppan en blend met behulp van een stafmixer of blender de groenten tot een gladde soep. Blijft het te dik, dan kun je er extra water aan toevoegen. Breng tot slot op smaak met wat peper en (Keltisch) zeezout en klaar is je soep. Slobberen maar!