Wegens drukte kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Ons excuus voor het ongemak!

Bladerdeeg gebakjes met gele room

0 review
Misschien wel het makkelijkste dessert ooit, deze gebakjes van bladerdeeg!
Baktijd wordt geladen...
Bladerdeeg gebakjes met gele room

Kleine moeite, groots resultaat! Dat een feestelijke traktatie niet altijd ingewikkeld of kostbaar hoeft te zijn bewijzen deze heerlijke gebakjes. Een plakje bladerdeeg, onze mix voor gele room en je favoriete fruit uit het seizoen. Meer heb je niet nodig en daarom denken wij dat dit misschien wel het makkelijkste gebakje ooit is.

Op zoek naar een last-minute dessert? Laat het bladerdeeg ontdooien terwijl de oven voorverwarmt. Als de bodempjes in de oven staan maak je de roomvulling die dankzij onze mix niet eens hoeft af te koelen. Nectarines zijn nu helemaal in het seizoen en combineren heerlijk met het knapperige bladerdeeg en de gele room. Deze gebakjes doen het trouwens ook heel goed met allerlei andere soorten fruit, zoals rode bossen, aardbeien, frambozen of bosbessen. Wat is jouw favoriete combinatie?

  • Aantal: voor 4 personen
  • Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: bakpapier, bakplaat, mixer of garde

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 C (hetelucht). Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar en laat ze losjes afgedekt 5 minuten ontdooien.
  2. Snij met een scherp mesje uit elk plakje bladerdeeg een vierkant. Haal de buitenste rand los. Pak twee tegenover elkaar liggende hoeken vast tussen duim en wijsvinger en draai ze een halve slag, zodat een kleiner vierkant ontstaat (zie foto). Leg deze rand bovenop het eerder uitgesneden vierkant, zodat een bakje ontstaat.
  3. Leg de bladerdeegbakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik de bodem (maar niet de rand) op enkele plaatsen in. Bestrijk de rand eventueel met een beetje melk en wat rietsuiker of amandelschaafsel. Bak de bladerdeegbakjes in 30 minuten goudbruin en laat even afkoelen.
  4. Klop het roompoeder met de melk of water romig. Snij de nectarines in plakjes. Schep op elk bladerdeeg gebakje wat gele room en verdeel de nectarines erover. Eventueel kun je de nectarines nog afsmeren met wat ingekookte abrikozenjam, zodat ze mooi glimmen en de gebakjes bestuiven met wat poedersuiker. Heerlijk met een kop Earl Grey thee of een glaasje bubbels. Genieten maar!

    Tip: Je kunt alle onderdelen apart van elkaar voorbereiden. Het is het lekkerst om de gebakjes kort voor het serveren in elkaar te zetten, zodat het bladerdeeg lekker knapperig blijft.

Wist je dat?

Wist je dat bakkers gebak met vers fruit vaak afsmeren met ingekookte abrikozenjam? Er is zelfs een speciaal werkwoord voor: abricoteren. Dankzij dit laagje blijft het fruit mooi glimmend en vers!

Bladerdeeg gebakjes met gele room
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Roompoeder (gele room)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,75

Roompoeder voor gele room
Roompoeder (gele room)
400 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,75
 6,88/kg
20000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
74,95
 3,75/kg