Je hoort er steeds meer over in de media: de overheid wil dat we minder vlees gaan eten. Voor sommige is dat al een way of life, voor anderen klinkt het als een enorme opgave. Voor die laatste groep heb ik daarom een heel eenvoudig recept, om het wat makkelijker te maken. Een soort van scrambled egg, maar dan zonder die ‘egg’. Daar wordt niet alleen je lijf blij van, maar ook de rest van de wereld. Kun jij met een onbezorgd hart die toast weg werken.

Ingrediënten
Voor 4 toasts

Blok biologische tofu
2 uitjes
1 teentje knoflook
1 paprika
2 eetlepels kerriepoeder
Snufje peper en (Keltisch) zeezout
Extra vierge kokosolie of rijstolie

4 glutenvrije/speltboterhammen
Plantaardige boter

Benodigdheden
Snijplank
Mes
Koekenpan
Vergiet
Spatel
Broodrooster
Keukenpapier

Bereiding
Doe de tofu in een vergiet, drep ‘m droog met wat keukenpapier en leg er iets zwaars bovenop (bijvoorbeeld een bord), zodat er zoveel mogelijk vocht de tofu verlaat.

Snipper nu de uitjes en verhit wat olie in de pan. Bak daarin de uitjes op hoog vuur en doe vervolgens het hele blok tofu erbij, zodra de uien mooi goudbruin van kleur zijn. Gebruik je spatel om de tofu te ‘rullen’, want zo krijg je het ‘scrambled-egg-effect’. Bak de tofu dan eventjes mee en voeg er vervolgens de knoflook in fijne stukjes en de paprika in blokjes toe.

Zodra de groenten gaar zijn, kun je alles op smaak brengen met de kerriepoeder en wat peper en zeezout.

Nu alleen nog de broodjes roosteren, een laagje plantaardige boter er overheen en de scrambled tofu er over verdelen. Beter kan je (mid)dag niet beginnen!