Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Koolhydraatarme pavlova krans

0
(0)
Met een aantal ingrediënten maak je al een betoverend toetje of tussendoortje voor de feestdagen.
20 min + 2 uur oventijd
Koolhydraatarme pavlova krans

Pavlova is niet veel anders dan meringue, gebakken opgeklopt eiwit met zoetstof. Het grootste verschil is dat je bij een pavlova een prachtige topping erop kunt maken. Dit is een basisrecept voor een koolhydraatarme pavlova, maar je kunt zelf helemaal uit je dak gaan wat betreft de topping. Denk aan opgeklopt slagroom met mascarpone en rode vruchten of alleen rode vruchten met jam zoals op deze foto. Tijdens de feestdagen kun je er nog prachtige koekjes op leggen of juist wat dacht je van suikervrije karamel stroop met karamel blokjes en noten? Kortom, bedenk zelf wat je lekker vindt als topping en serveer dit mooi op een schaal!

  • Porties: 10 porties
  • Bereidingstijd: 15 min + 150 min baktijd
  • Keukenbenodigdheden: Weegschaal, mixer, mengkom, spatel, spuitzak met spuitmondje, bakpapier, oven.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden hetelucht en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak een cirkel van 20 cm in het midden van het bakpapier.
  2. Voeg de eiwitten toe aan een mengkom samen met de suikervrije poedersuiker, xanthaangom en zout. Klop de eiwitten stijf op. Als je de kom op zn kop kunt houden, zonder dat het eruit valt, ben je klaar. Schep de eiwitten in de spuitzak en knip het puntje er af. Voor een mooi randje, zorg je dat je eerst een spuitmondje er in doet.
  3. Maak nu 10 rondjes op je getekende cirkel. Zorg dat je in het middan van die rondjes een kuiltje maakt, zodat je ze daarna kunt vullen.
  4. Zet de bakplaat 2 uur in de oven. Daarna verlaag je de temperatuur naar 75 graden en bak voor nog eens 30 min. Vervolgens zet je de oven uit en laat 30 min afkoelen, dan zet je de deur van de oven en laat je hem volledig afkoelen.
  5. Als de pavlova afgekoeld is, kun je hem versieren naar wens!
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Dessert recepten en getagged met Chocolade

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie