5% korting op alles! Gebruik code: VAKANTIE5 

Pavlova krans

0
(0)
Met een aantal ingrediënten maak je al een betoverend toetje of tussendoortje voor de feestdagen.
20 min + 2 uur oventijd
Pavlova krans

Pavlova lijkt veel op meringue: gebakken, opgeklopt eiwit met zoetstof. Het grote verschil is dat je bij een pavlova een prachtige topping kunt maken. Dit is een basisrecept met minder koolhydraten dan een traditionele pavlova, maar je kunt zelf helemaal losgaan met de toppings. Denk aan slagroom met mascarpone en rode vruchten, of alleen rode vruchten met jam zoals op deze foto. Tijdens de feestdagen kun je hem versieren met koekjes, noten of een karamelstroop zonder toegevoegde suikers. Kortom: kies je favoriete topping en serveer hem feestelijk op een schaal!

  • Porties: 10 porties
  • Bereidingstijd: 15 min + 150 min baktijd
  • Keukenbenodigdheden: Weegschaal, mixer, mengkom, spatel, spuitzak met spuitmondje, bakpapier, oven.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden hetelucht en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak een cirkel van 20 cm in het midden van het bakpapier.
  2. Voeg de eiwitten toe aan een mengkom samen met de suikervrije poedersuiker, xanthaangom en zout. Klop de eiwitten stijf op. Als je de kom op zn kop kunt houden, zonder dat het eruit valt, ben je klaar. Schep de eiwitten in de spuitzak en knip het puntje er af. Voor een mooi randje, zorg je dat je eerst een spuitmondje er in doet.
  3. Maak nu 10 rondjes op je getekende cirkel. Zorg dat je in het middan van die rondjes een kuiltje maakt, zodat je ze daarna kunt vullen.
  4. Zet de bakplaat 2 uur in de oven. Daarna verlaag je de temperatuur naar 75 graden en bak voor nog eens 30 min. Vervolgens zet je de oven uit en laat 30 min afkoelen, dan zet je de deur van de oven en laat je hem volledig afkoelen.
  5. Als de pavlova afgekoeld is, kun je hem versieren naar wens!
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Dessert recepten en getagged met Chocolade

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Chat with us