artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Parmezaanse kaas zonder kaas

Geplaatst op 7 november 2016 door De Voedzaak | 0 reacties

Een plakje kaas op je boterham, geraspte kaas op je spaghetti of gesmolten mozarella op je pizza. Veel mensen zouden het missen als ze geen kaas meer kunnen eten. Maar degenen die plantaardig eten, weten dat kaas heel goed na te bootsen is. Jawel, met cashewnoten en gistvlokken kom je een heel eind. Hier het recept voor parmezaanse kaas, zonder kaas! Super makkelijk en ontzettend tasty!

Ingrediënten
100 gram cashewnoten of pijnboompitten
3 eetlepels gistvlokken
2 theelepels knoflookpoeder
1 theelepels (Keltisch) zeezout

Bereiding
Benodigdheden: keukenmachine

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat alles vermalen tot een poeder á la Parmezaanse kaas. Strooi het over je pasta, soep of stamppot. En mocht je het dan nog niet opgegeten hebben, bewaar je cashew-kaas dan in een glazen pot met deksel.


Over De Voedzaak

Arianne Bakkenes is, naast coach in de jeugdhulpverlening, ook voedingsdeskundige, holistisch lifestylecoach, blogger en een enorme liefhebber van eten. Ze heeft zelf ervaren wat natuurlijke, onbewerkte voeding met je gezondheid doet en wil dat graag aan iedereen verkondigen. Met haar onderneming De Voedzaak geeft ze workshops op het gebied van gezonde voeding en schrijft ze bloggs over de kracht van puur natuur. Een feestje, bedrijfsuitje, borrel of een andere gelegenheid? Arianne verzorgt graag de verantwoorde 'bites'. Al haar maaltijden en hapjes zijn glutenvrij, E-nummervrij, vrij van geraffineerde suikers en bevatten geen dierlijke producten.

Deel dit artikel
Geef een reactie