artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Omelet zonder Ei

Geplaatst op 7 mei 2017 door De Voedzaak | 0 reacties

Op een Lazy Sunday wil je vaak gemakkelijk koken. Dit recept is niet alleen heel eenvoudig, het is ook zeer voedzaam en super gezond. En trouwens.. ook heel geschikt voor de Working Monday! Ik maak namelijk graag een dubbele portie, want het is ook zeer geschikt om de volgende dag te gebruiken als lunch.

Ingrediënten
Voor 4 porties

2 uien
1 teentje knoflook
250 gram champignons
2 handjes verse spinazie

300 gram kikkererwtenmeel
1 eetlepel oregano
1 eetlepel basilicum
1 eetlepel paprikapoeder
Snuf (Keltsich) zeezout en peper
600 ml. water

Rijst- of extra vierge kokosolie

Benodigdheden
Ovenbestendige steelpan
Oven
Mes
Snijplank
Diepe kom
Garde
Ovenwant (!)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en start met het maken van het kikkererwtenbeslag. Meng daarvoor eerst alle ‘droge’ ingrediënten in een diepe kom en schenk daar voorzichtig al roerend het water bij, zodat er een egaal beslag ontstaat.

Snipper de uien, snij de knoflook fijn en verdeel de champignons in schijfjes. Verhit wat olie in de pan en fruit daarin de uien totdat ze mooi goudbruin zijn. Voeg vervolgens de knoflook en champignons er aan toe en bak deze ongeveer 5 á 10 minuutjes mee. Roer tot slot de spinazie er doorheen, totdat het geslonken is.

Dan is het tijd om het beslag voorzichtig bij de groenten in de pan te schenken. Zodra alle beslag in de pan zit, roer je nog één keer met een spatel door de groenten en het beslag, zodat alle ingrediënten goed met elkaar mengen. Laat het geheel nu 10 minuten op middelhoog vuur staan en zet het vervolgens voor 20 tot 30 minuten in de oven, afhankelijk van hoe stevig je de ‘omelet’ wilt.

Pas op als je de pan uit de oven haalt: de steel is gloeiend heet dus een ovenwant gebruiken is een must. Eenmaal uit de oven, kun je er onbezorgd van genieten, bijvoorbeeld in combinatie met een salade, wat pasta of quinoa. Eet smakelijk!

* Niet in the mood voor Italiaanse flavors? Voeg dan in plaats van oregano, paprikapoeder en basilicum, wat kerriepoeder of vadouvan kruiden toe. Dan krijg je een heerlijke Oosterse twist!


Over De Voedzaak

Arianne Bakkenes is, naast coach in de jeugdhulpverlening, ook voedingsdeskundige, holistisch lifestylecoach, blogger en een enorme liefhebber van eten. Ze heeft zelf ervaren wat natuurlijke, onbewerkte voeding met je gezondheid doet en wil dat graag aan iedereen verkondigen. Met haar onderneming De Voedzaak geeft ze workshops op het gebied van gezonde voeding en schrijft ze bloggs over de kracht van puur natuur. Een feestje, bedrijfsuitje, borrel of een andere gelegenheid? Arianne verzorgt graag de verantwoorde 'bites'. Al haar maaltijden en hapjes zijn glutenvrij, E-nummervrij, vrij van geraffineerde suikers en bevatten geen dierlijke producten.

Deel dit artikel
Geef een reactie