Wegens Black Friday kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak!

Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Glutenvrije bloemkoolpizza

0
(0)
Pizza die glutenvrij is en ook nog eens heel erg lekker? Dan moet je dit heerlijke receptje van Marike van Oh My Pie! eens proberen!
15 min. + 20 min. oventijd
Glutenvrije bloemkoolpizza

Een gezellige avond met vriendinnen daar hoort natuurlijk pizza bij! Deze glutenvrije bloemkoolpizza’s zijn dan ook te lekker om te laten staan. Een combinatie van glutenvrije melen, Provençaalse kruiden en wat bloemkool en er ontstaat een pizza die super knapperig is én voedzaam. Niet van echt te onderscheiden! In combinatie met mijn favoriete homemade tomatensaus, serieus die wil je proeven! Glutenvrij, lactosevrij én ontzettend lekker! 

  • Aantal porties: 1 pizza
  • Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. baktijd
  • Keukenbenodigdheden: bakplaat, bakpapier, mengkom, spatel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en spoel ze schoon in een vergiet.
  2. Kook de bloemkool gaar in zo’n 10 minuten. Laat de bloemkool afkoelen, uitlekken en wring de bloemkool fijn met een schone theedoek.
  3. Doe alle ingrediënten voor de bodem van de pizza bij elkaar en maak deze fijn met een keukenmachine. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat, ik maakte er een ronde vorm van. Zorg ervoor dat de pizza niet te dik is.  Bak de bodem in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin.
  4. Ga ondertussen verder met het maken van de overheerlijke tomatensaus. Snijd de groenten in grove stukken en leg deze op een bakplaat of in een ovenschaal. Schenk hierover de olijfolie, peper, zout en de paprikapoeder! Schuif de bakplaat de oven in voor zo’n 30 minuten op 180 graden. De groentes kunnen eventueel prima bij de glutenvrije bloemkool pizzabodem in de oven. Zodra de groentes gaar zijn kun je ze blenden met een blender tot een overheerlijke saus. Vergeet niet de rozemarijnblaadjes los te maken van de takjes.
  5. Haal de glutenvrije bloemkool pizzabodem uit de oven en bestrijk deze met de (zelfgemaakte) tomatensaus. Verdeel hier jouw favoriete ingrediënten over en schuif de pizza weer de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 10 minuten.
  6. Serveer jouw pizza met een glimlach en geniet!
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Hoofdgerecht recepten, Dieet

Opmerkingen (3)

Plaats een reactie