Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Black Friday Marathon: Tot wel 80% korting op Sale-producten! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: 25% korting op kokosolie geurloos (bio) 500 ml! Klik hier!

Bloemkoolbrood van Amandelmeel

4.7
(3)
Koolhydraatarm en glutenvrij hoeft niet saai of ingewikkeld te zijn. Dit overheerlijke bloemkoolbrood met onder andere knoflook en tijm is overduidelijk een winnaar!
Bloemkoolbrood  van Amandelmeel

Hartig bloemkoolbrood met een accent van knoflook. Smeuïg van binnen en een lekker knapperig korstje van sesamzaad en Parmezaanse kaas. Dit overheerlijke hartige broodje is absoluut een blijvertje! Dit broodje is glutenvrij en heerlijk als ontbijt of lunch.

Stroop de mouwen maar op en zet de oven maar aan, dan gaan we aan de slag!

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Klop de eieren zo’n 5 a 10 minuten tot een lobbige massa.
  3. Doe ondertussen de bloemkool, amandelmeel, gebroken lijnzaad, bakpoeder, zeezout en de gesmolten kokosolie in een mengkom. Roer alles door elkaar en spatel vervolgens voorzichtig de eiermassa door de ingrediënten.
  4. Hak de knoflook en de tijm fijn en voeg deze toe.
  5. Doe het beslag in de bakvorm en strooi hier het sesamzaad en de Parmezaanse kaas overheen.
  6. Schuif het brood de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 50 minuten. Laat het brood afkoelen buiten de oven.
  7. Snijd het brood in plakken en geniet!

Parmezaanse kaas is een lactosevrije kaas, kun je hier niet tegen? Spatel dan 1 a 2 eetlepels pesto door het beslag voor een extra beleving!

Het is natuurlijk mogelijk om eindeloos te variëren met verschillende kruiden en specerijen. Wanneer je dit broodje eet bij bijvoorbeeld een zelfgemaakt soepje, gebruik dan oregano of rozemarijn. Laat me weten in de reacties welke combinaties jij zou proberen!

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Ontbijt recepten, Lunch recepten en getagged met Amandelmeel, Lijnzaad

Opmerkingen (6)

Plaats een reactie
+ Lees meer - Toon minder