artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Honing

De Notenshop heeft een heerlijk en gezond aanbod van kwalitatieve honingproducten. Honing is misschien wel de gezondste zoetmaker die we kennen. Het wordt al eeuwenlang geconsumeerd door de mens als natuurlijke zoetmaker in vrijwel alle gerechten en dranken. Daarnaast wordt het ook gebruikt als medicijn, gezien de vele gezonde stoffen die honing bevat. Het is veel gezonder dan suiker. Onze honingproducten zijn zowel biologisch als niet biologisch en hebben een heerlijke zachte smaak. Belangrijk is dat honing niet te warm mag worden want anders gaat dit ten koste van de zoete smaak en gezonde voedingsstoffen. Honing mag daarom nooit warmer worden dan 37 graden.

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Soorten honing

Honing komt in twee varianten voor namelijk doorzichtige honing en de cremeversie. Wanneer  honing te lang blijft staan gaat het kristalliseren en wordt het troebel. Dit kunt je gemakkelijk weer doorzichtig maken door er een beetje doorzichtige honing aan toe te voegen en het te verwarmen (niet boven de 37 graden). De verschillende soorten honing onderscheiden zich voornamelijk door de verschillende bloemsoorten die de honingbij gebruikt voor de nectar. Elk bloemensoort heeft haar eigen nectar met een karakteristieke smaak die gebruikt wordt voor honing.

De Notenshop heeft een selectie gemaakt van heerlijke en gezonde honingsoorten, zoals acacia honing, klaver honing en tijm honing. Daarnaast hebben we fairtrade bloemenhoning uit de ongerepte natuur van Nicaragua en biologisch geproduceerde rauwe honing. Op zoek naar bijzonder lekkere honing? Koop dan Manuka honing, afkomstig uit South Island in Nieuw-Zeeland. Dit is een ongepasteuriseerde honing is die ontzettend veel veel levende enzymen en fytonutriënten bevat!

Gezonde honing

Honing zit boordevol voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. Zo bevat honing vitamine B3, vitamine B2, vitamine B5, calcium, koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, kalium en zink. Deze voedingstoffen blijven het beste geconserveerd als je honing 'rauw'eet. Uiteraard kan honing ook lekker zijn in bakproducten, maar houdt er rekening mee dat de voedingswaarde dan minder is.