artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Agavesiroop

Agavesiroop is een heerlijke vloeibare zoetstof en is een uitstekend surrogaat voor geraffineerd suiker. Deze zoetstoffen kennen meer voordelen dan nadelen, waardoor je beter voor ongeraffineerde zoetmiddelen kunt gaan zoals agavesiroop, honing, kokosbloesemsuiker en ahornsiroop. Agavesiroop van De Notenshop is 100% natuurlijk en biologisch geteeld. Onze agavesiroop producten zijn niet verhit of chemisch bewerkt, waardoor ze rijk zijn aan goede voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen en enzymen! Dit maakt agavesiroop een stuk gezonder dan gewone suiker, waardoor het een populair zoetmiddel onder de liefhebbers is. Lees hier alles over agavesiroop!

Wat is agavesiroop?

Agavesiroop wordt gemaakt van het ingedikte sap van de Agave plant die groeit in de woestijnachtige streken van Mexico. De agaveplant lijkt op het eerste gezicht misschien wel wat op de Aloë Vera, maar behoort tot een hele andere familie in het plantenrijk. Er zijn verschillende soorten agaveplanten waar agavesiroop van wordt gemaakt, waaronder de blauwgrijze Agave Tequilana. Deze agaveplant is zeer veelzijdig en wordt naast agavesiroop gebruikt voor het maken van touw, matten en het drankje Tequila.

Agavesiroop is wat dunner dan honing en heel zoet van smaak. Hierdoor heb je er niet veel van nodig. Bovendien heeft agavesiroop door de hoge fructose een lage glycemische index (35) dat gunstig is voor de bloedsuikerspiegel, omdat de siroop langzaam door je lichaam wordt verwerkt en er zo geen piek ontstaat in het lichaam. Desondanks blijft het een zoetstof en wordt het aangeraden om het met mate te nuttigen.

Toepassingen agavesiroop

Agavesiroop kan je net als geraffineerd suiker toepassen in oneindig veel producten. Het smaakt goed in bijvoorbeeld een chocoladetaart of een lekkere cake. Het is een uitstekende zoetmaker in yoghurt, smoothie, pannenkoeken, poffertjes, havermout, muesli en granen en nog veel meer! Het wordt tevens toegepast in diverse recepten, zoals brosse speculaas eierkoeken. Agavesiroop is lang houdbaar en temperatuurstabiel. In de patisserie wordt de siroop vaak gebruikt, omdat het vocht vasthoudt, waardoor gebak en brood langer vers blijven. Het vriespunt van de siroop ligt lager, wat ervoor zorgt dat roomijs romiger is. Agavesiroop is makkelijk in gebruik, omdat het makkelijk oplost.