artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Fudge & Nougat

De Notenshop biedt nu een verzameling aan van heerlijke fudge en nougat. Deze producten komen in verschillende vormen en smaken. Zo hebben we ambachtelijk handgemaakte Italiaanse nougat taart met bosvruchten en Amaretto. Daarnaast bieden we de originele room nougat aan uit Frankrijk met stukjes amandelen, ideaal voor bij een lekkere kop koffie of thee. Meer verschillende nougat voor een feestelijk sfeertje? Met hak nougat schiet je altijd raak dankzij de combinaties van verschillende kleuren. Zo vormen onze nougat en fudge een perfecte uitkomst voor een lekkernij en een alternatief voor de gebruikelijke snoepgoed!

Wat is nougat en fudge?

Nougat en fudge zijn allebei producten die onder de categorie snoepgoed vallen. Maar veel mensen weten eigelijk niet wat nougat en fudge nou precies zijn. Nougat is een Franse benaming voor het Nederlandse woord noga wat letterlijk ‘notentaart’ betekent in het Latijn. Nougat is een lekkernij en komt oorspronkelijk uit landen rond de middelandse zee en het midden-oosten. Deze landen hebben een overvloed aan noten en honing dankzij het warme klimaat. Dit zijn essentiële ingredienten voor nougat.

Elk land heeft zo ook zijn eigen invulling van nougat. Zo heeft bijvoorbeeld Spanje veel amandelen, waardoor deze veel worden toegepast in de Spaanse nougat varianten. Italië verwerkt meer pistaches en hazelnoten in haar nougat creaties. Fudge is een snoepje wat gemaakt wordt van boter, suiker en melk of room. Meestal komt fudge voor in de smaken caramel en chocola. Het is het best te omschrijven als een boterig karamel of chocolade blokje. De bekendste fudge zijn de caramel blokjes van Lonka!

Productie van nougat en fudge

Hoewel nougat en fudge qua uiterlijk best op elkaar lijken worden ze op verschillende manieren geproduceerd. De hoofdbestandsdelen van nougat zijn honing, suiker en glucosestroop, stijfgeklopte eiwitten en geroosterde noten (amandelen, walnoten, hazelnoten of pistachenoten) of gedroogde vruchten. Door de eiwitten stijf te kloppen met de honing, suiker en glucosesiroop, krijg je uiteindelijk suikersiroop. Deze wordt vervolgens over het eiwitmengsel gegoten en door de warmte stolt het mengsel, waardoor er een taaie massa ontstaat. Hierna worden de noten en vruchten er doorheen gemengd en in kleine mooie blokjes gesneden.

Fudge wordt gemaakt van suiker, boter, melk of room. Deze worden verhit tot 116 graden en met een garde opgeslagen tijdens het afkoelen. Hierdoor blijft er een romige substantie over die op smaak kan worden gebracht met vanille, chocolade etc. Nu je weet hoe het moet, kan je zelf aan slag. Laat je inspireren door de verschillende recepten en wij zorgen voor de lekkere kwalitatieve ingrediënten!

Probeer onze heerlijke nougat en fudge nu uit!